top of page

TEATTERI

Aloitin teatterin harrastamisen muutettuani Rovaniemelle 2014. Harrastuksena teatteri, ja näytteleminen, on minulle paikka jossa pääsen ilmaisemaan itseäni. Saan olla hetken jonkun muun nahoissa ja ajatella sekä tuntea kuten roolihahmoni. Tällainen itsensä ilmaiseminen on hyvin erilaista kuin visuaalinen kuvan tekeminen ja siksi juuri niin palkitsevaa. Näyttelemisessä hienoa on myös yleisön kohtaaminen, mitä perinteistä taidetta tehdessä on melko vähän.

 

Eniten olen ollut produktioissa näyttelemässä, mutta olen myös päässyt kokeilemaan puvustamista, lipunmyyntiä, ohjaamista sekä tuotannossa mukana olemista. 

2019-2020

Tarina maailmankaikkeudesta
 

Aika, olemassaolo ja onnellisuus. Mitä ne ovat? Näitä ja muita olemassaolon suurimpia kysymyksiä pohtii tarinan päähenkilönä toimiva henkiolento, jonka kohtalo on seurata ihmisten elämää sivusta. Ikuisuuden kestänyt passiivisuus on alkanut kyllästyttää, mutta voiko kuolematon olento ikinä oikeasti elää?

Ohjaus

Tarina maailmankaikkeudesta
Tarina maailmankaikkeudesta näytelmä
aika hauska masennus näytelmä
aika hauska masennus näytelmä näyttelijät

2018-2019

Aika hauska masennusnäytelmä

kertoo siitä, kun masennus on johdattanut kantajansa niin typeriin, kamaliin tai epäinhimmillisiin tilanteisiin, ettei ole kuin voinut nauraa. Jos ei silloin niin ainakin jälkikäteen. Edes vähän.

Teoksessa moninaiset hahmot etsivät pilke silmäkulmassa vastauksia siihen, mitä voi tehdä kun ei pääse kodistaan ulos, mitä jos elämä nyt vaan on kamalaa tai millä karkoittaa ei-toivotut terapeutit. He seikkailevat sisäisen puheen maailmassa sekä avaavat ehkä jopa postia. Joskus. Jos jaksaa ja pystyy.

Näyttelijä

Performannsi plus näytelmä banneri
Performanssi plus markkinointikuva

2018

Performanssi +

Lapin ylioppilasteatterin kodissa kulttuuritalo Wiljamissa nähdään osana taiteiden yön ohjelmistoa performanssi, joka yhdistelee luovalla tavalla ääntä, liikettä ja valoa. Kokeilemme, haastamme itseämme ja tavoittelemme kuuta taivaalta ja ennen kaikkea teemme taidetta. Fiilistelemme tummuvaa iltaa valojen loisteessa ja koetamme löytää kehojemme rytmin.

”Performanssi+” oli osa taiteiden yön ohjelmistoa.

Ensiohjaukseni

84 päivää banneri
84 päivää näyttelijät
84 päivää näytelmä

2017 

84 päivää 

on teos, joka kerää yhteen joidenkin ihmisten kokemuksia, pelkoja ja sanomatta jääneitä lauseita näyttämölle. Kollaasimainen tunteiden kirjo muuntuu lavalla tarinaksi pariskunnasta, jossa kauan odotettu ilo raskaudesta vaihtuu hämmennykseen, kun toinen osapuoli alkaa epäillä omaa haluaan vanhemmuuteen. Pariskunnan käänteitä seuraa vierestä joukko läheisiä, joille kaikille lapsettomuus ei ole ollut oma valinta. Tunteiden kirjo on laaja, mutta saako niitä ilmaista ja miten?

”84 päivää” avaa vaietut tunteet, antaa oikeuden purkaa surua, vihaa, ja iloakin. Meillä kaikilla on oikeus tuntea.

Näyttelijä

84 päivää lesbot
lyy Speksi BUGI banneri
speksi BUGI näyttelijät

2016 

Lyy speksi Bugi

Lapin korkeakoulu on vaikeuksissa. Massiivisten uudistusten runteleman oppilaitosjärjestelmän rahoitus on jälleen vaakalaudalla ja johtavien kiltojen välit kiristyvät jännittyneen ilmapiirin myötä. Systeemi on vaarassa kaatua.

Keskelle sekasortoa saapuu ihan tavallinen Paavali. Duunarisukunsa ensimmäinen akateemikko joutuu keskelle juonittelua, rahoituskiistoja sekä kiltojen röyhkeää valtapeliä. Onnistuuko Paavali saamaan killat kasaan? Onko järjestelmään rakennettu virhe vai piilotettu ratkaisu? Kuka tekee ratkaisevan siirron?

Näyttelijä

Näyttelijäkuva Bugi speki
mikanarttu näytelmä hahmokuva

2014

¿Mikä Narttu!

on ite-ironian kautta naisen arkea lähestyvä, mykkäkomedian keinoja hyödyntävä lyhytnäytelmä. Sisällöllisesti näytelmässä yhdistyvät fyysinen teatteri, sketsihuumori ja nykypäivän elokuvien ajankohtaiset keinot. Pohjalta löytyy myös suomalaisten naisrunoilijoiden tekstien nostattamia ajatuksia ja menneen ajan yrityskulttuurin herättämiä pohdintoja.

Näyttelijä

bottom of page